Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Het effect van jouw geboorte

26 september 2021 @ 10:00 - 16:00

Geboorte

“Er zijn 2 dagen in je leven die belangrijk zijn:
de dag dat je bent geboren en
de dag dat je weet waarom.”

Een geboorte is misschien wel de belangrijkste gebeurtenis in jouw leven. Onze geboorte-ervaring zit ook bij jou in jouw systeem, ook al is dit onbewust. De wijze waarop jij bent geboren bepaalt voor een groot deel hoe je nu in het leven staat. Het embryo heeft al bewustzijn vanaf de bevruchting. Ervaringen vanaf de bevruchting wordt opgeslagen in je lichaamsgeheugen. Dit is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

In de jaren ’50 dachten we nog dat een pasgeboren baby niet kon voelen. Huilen en lachen hield men voor een reflex. We kunnen ons dit nu niet meer voorstellen. Toch is het voor veel mensen nog niet te bevatten dat een embryo waarneemt en kan voelen.

Jouw conceptie, zwangerschap en geboorte
Het prenatale geheugen zit in ons systeem verankerd. Hoe rustiger de ervaringen in de baarmoeder, hoe relaxter de wereld zal zijn voor een kind. Ben je gewenst, niet gewenst, gepland of niet. Een kind slaat dit op.  Wanneer een moeder tijdens de zwangerschap depressief is, voelt een kindje dit en kan het zelfs overnemen. Het is immers één systeem met de moeder. Er is geen scheidslijn. Dit kan ook met gevoelens van onzekerheid, zich eenzaam of niet begrepen voelen. Paniek of angst kan worden overgenomen. Je kunt je voorstellen dat dit van invloed kan zijn in het latere leven.

Wat kan het effect zijn van jouw geboorte?

 • Kinderen die meteen na de geboorte bij hun moeder worden weggehaald, voelen zich sneller afgewezen.
 • Kinderen die met een vacuümpomp zijn gehaald, zijn vaak opvliegerig en hebben moeite zich te ontspannen.
 • Wanneer de geboorte wordt ingeleid, voelen kinderen zich vaak opgejaagd. In het dagelijkse leven zijn ze allergisch voor het woord ‘moeten’.
 • Wanneer je met een keizersnede bent geboren, is het effect vaak dat je een machteloos gevoel hebt bij stressvolle situaties.
 • Wanneer je in een couveuse komt dan voel je jezelf afgescheiden van je moeder, er zit letterlijk een ‘glazen wand’ voor.

Alleen geboren tweeling
Hoe vaak het voorkomt dat er aan het begin van de zwangerschap verdwijnende meerlingen zijn, weten we niet. Door de specialistische apparatuur kunnen we veel zien op de echo. Wanneer er tijdens de zwangerschap een embryo afsterft, geeft dit een groot gevoel van verlatenheid bij diegene die achterblijft. Het embryo wordt niet alleen geconfronteerd met verlatenheid, maar ook met de dood. Met een levensbedreigende situatie. Dit kan grote gevolgen hebben in je leven.

 • Schuldgevoelens kunnen ontstaan: wat heb ik fout gedaan?
 • Overtuigingen kunnen ontstaan, waardoor je de ander altijd belangrijker vindt dan jezelf.
 • Je laat de ander altijd voorgaan en zet jezelf op de tweede plaats.
 • Vaak is het moeilijk om goed contact te maken met het lichaam.
 • De traumatische ervaring in de baarmoeder heeft ervoor gezorgd dat een deel van je levenskracht verdwijnt.
 • Het maar door hollen kan hier ook een gevolg van zijn. Wanneer je door blijft gaan, hoef je niet stil te staan bij je diepe gevoelens.
 • Vaak wordt het leven als zwaar en moeizaam ervaren.
Tweeling

Niet alles is traumatisch
Natuurlijk hoeft niet alles traumatisch te zijn voor een kind. Ieder mens is uniek en zal op zijn eigen wijze reageren. We mogen blij zijn dat er medisch gezien zoveel mogelijk is rondom de zwangerschap en geboorte. Toch kun je jezelf voorstellen dat – vooral wanneer je gevoelig bent – de impact onbewust groot kan zijn.

Het begint bij bewustwording
Gelukkig zijn er mooie methoden die helend werken. Alles begint met bewustwording. En dat is ook de reden dat ik deze workshop geef en erover schrijf. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter het is. Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor de prenatale psychologie. Wanneer kinderen in de baarmoeder al aanvoelen wat de ouders nodig hebben, wat voor effect heeft dit dan in hun leven? Kinderen zijn de toekomst, ze komen ons iets brengen en ik zal altijd mijn liefde geven aan kinderen. Luister naar ze, en hoor ze echt. We kunnen zoveel van ze leren.
In mijn praktijk werk ik met jong en oud, de meest wonderlijke sessies heb ik met kinderen. Ze hebben nog geen oordeel en het ego zit nog niet in de weg. De oplossing is vaak eenvoudig te bereiken binnen een sessie.

Wie wil jij zijn?
We hebben altijd een keuze; in iedere dag zit als het ware een geboorte. Wanneer je belemmerd wordt in je levensvreugde en energie – of je hebt het gevoel dat je altijd in de aanpassing zit – kun je hierin iets helen. Wanneer je onbewuste patronen in je leven zichtbaar maakt, kun je hier beter mee omgaan. Wij dragen het in ons om zowel destructief als constructief te zijn. Het is belangrijk om jezelf te erkennen en los te maken uit symbiotische verstrikkingen. Wanneer we bewust omgaan met de periode rondom zwangerschap en geboorte krijgen we een wereld met zelfbewuste en liefdevolle mensen. Liefdevolle mensen die samenwerken. Waar angst plaatsmaakt voor liefde.

Deelnemen aan de workshop?
Wanneer je meer wilt weten, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik werk dagelijks in mijn praktijk om mensen een betere versie van zichzelf te laten worden. Inmiddels heb ik honderden mensen mogen begeleiden om zich te bevrijden van belemmeringen in hun leven.

Vul hier jouw gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op

  Ik heb interesse in de workshop(s) (meerdere keuzes mogelijk)

  GeboorteDe helende kracht van het medicijnwielLeer werken met de BiotensorDe wondere wereld van de kristallenOntdekkingstocht naar de 4 elementenDe reis van je ziel

  Velden met een * zijn verplicht.
  Met het versturen van jouw gegevens ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring.

  Gegevens

  Datum:
  26 september 2021
  Tijd:
  10:00 - 16:00
  Evenement Tags:
  , , , , , , , , , , ,

  Locatie

  Landgoed Plattenberg
  Amersfoortseweg 38
  Maarn, 3951 AP
  + Google Maps
  Bekijk de site van Locatie