“Er zijn 2 dagen in je leven die belangrijk zijn: de dag dat je bent geboren en de dag dat je weet waarom.”

Het effect van jouw geboorte

Een geboorte is een van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. We hebben allemaal onze geboorte ervaring in ons systeem zitten, ook al is dit vaak onbewust. Toch is de manier waarop jij bent geboren bepalend voor hoe je nu in het leven staat.

Uit neurologisch en fysiologisch onderzoek blijkt dat een foetus in de baarmoeder kan zien, horen, proeven, ervaren, leren en vooral voelen. Boodschappen die je tijdens deze periode binnenkrijgt, kunnen mede bepalen of je gelukkig, verdrietig, zelfverzekerd of onzeker zal zijn.

Herken je een van de volgende symptomen?

 • Gevoel ‘vast te zitten’
 • Structureel moeite hebben om iets af te maken
 • Weinig energie hebben
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressiviteit
 • Angst of paniekaanvallen
 • Doelloosheid
 • Het snel opgeven als je iets moeilijk vindt
 • Bindings-of verlatingsangst
 • Faalangst

Dit zijn voorbeelden die met je geboorteproces in verband kunnen staan. Door dit proces aan te gaan krijg je nieuwe inzichten, vindt er verwerking plaats en worden bindingen hersteld. Het geeft je inzichten en bewustzijn op je eigen functioneren. Dit werkt ook meteen door binnen je relatie en gezin.

Ik ben expert in wat voor invloed het geboorteproces op je leven kan hebben. Honderden mensen heb ik inmiddels begeleid en het effect hiervan is vaak heel groot. De mensen hebben meer levenszin, kunnen makkelijker relaties aangaan en zijn doelbewust.

Luister hier (podcast) naar mijn heldere uitleg over het geboorteproces.

Wat levert het je op, dat inzicht in jouw geboorteproces?

 • Je ervaart meer levenslust en passie
 • Je ontdekt je creativiteit en flexibiliteit
 • Je gaat zelfbewuster leven
 • Je kunt je beter concentreren
 • Je ervaart emotionele stabiliteit
 • Je durft duidelijker grenzen te stellen
 • Je kunt beter omgaan met stress-situaties
 • Je durft diepere relaties aan te gaan
 • Fysieke klachten nemen af

Interesse?

Wanneer jij je eigen puurheid voelt en het vertrouwen in jezelf terugvindt, kom je weer bij je eigen essentie. In een veilige bedding neem ik je graag mee op reis naar jezelf. 

Als je een moeilijke bevalling en start met je eigen kind(eren) hebt gehad, kun je dit ook helen. Dit heeft meteen effect op jezelf en je kind(eren). En het allerfijnst is dat het rust brengt in je gezin, zodat je kunt genieten van elkaar.

Weet je dat het zelfs effect kan hebben op het krijgen van kinderen?

Stuur mij een bericht, dan plannen we een afspraak of meld je aan voor de workshop.

Workshop

Datum:

 • 28 februari
 • 13 maart

Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Atelier op Landgoed Plattenberg te Maarn

Kosten: 95 euro (incl. btw), inclusief koffie, thee en soep, exclusief lunch

Lunch zelf meenemen (er wordt een vegetarische soep klaargemaakt voor de liefhebbers)

Er zal individuele aandacht zijn voor elke deelnemer

"Wat hebben we een bijzondere dagen beleefd, daar ben ik heel dankbaar voor. We hebben een hele hoop kennis opgedaan. Door het ook te ervaren via jouw manier van werken heb ik heel veel los kunnen laten. Ik voel me meer verbonden met mijn eigen essentie. Nu kan ik weer nieuwe stappen zetten. Dank je wel. Heel bijzonder om dit met mijn moeder en zus te doen."

Bianca

"Sinds ik bij jou de geboorte heb mogen ervaren, heb ik stappen kunnen zetten waar ik heel blij van word. Eindelijk durf ik op mezelf te vertrouwen en mijn missie te volgen. Het heeft mijn leven veranderd."

Gerrit

"De workshop heb ik als heel bijzonder ervaren, ook om dit samen met mijn dochters te doen. We hebben mooie gesprekken gehad samen met jou. Je kennis op allerlei gebied is heel groot. Ik heb mij nooit gerealiseerd hoeveel impact de geboorte heeft op ons allemaal. Het was een heel fijn weekend en wat ons betreft voor herhaling vatbaar."

Marianne

"Het loslaten van mijn oude patronen, onzekerheid, de ander altijd belangrijker vinden dan ikzelf, geen plek durven innemen. Zo kan ik er nog wel een paar noemen. Nu ik weet waar het vandaan komt kan ik het veranderen. Ik voel nu de roep van mijn eigen ziel. Dank je wel!"

Anita

"Ik begrijp mezelf beter, kan meer accepteren dat ik ben wie ik ben. Het diepe gemis in mijn leven heeft een plek gekregen. Ik blijk niet alleen in de baarmoeder te hebben gezeten. Mijn tweelinghelft is verdwenen in de eerste weken van de zwangerschap. Dit diepe gemis ben ik altijd blijven voelen, ik wist nooit wat ik miste. Nu weet ik het en heb dit samen met jou een plek kunnen geven. Dank je wel."

Marjolein

 • Mijn boek Heart Mama heeft twee cadeaumoeders
  Oktober is voor mij de maand van de geboortes. Om te beginnen mijn eigen geboorte in het jaar van de Cubacrisis. De tweede geboorte is die van onze oudste zoon in 1993. En afgelopen oktober, op mijn eigen verjaardag, de geboorte van mijn boek Heart Mama, a story of belated grief. “Het was ongelofelijk spannend ...Read more Het bericht Mijn boek Heart Mama heeft twee cadeaumoeders verscheen eerst op Blogzinnig.
 • Vind je verloren tweelinghelft
  Een diep gemis, een verdriet waar ze haar leven lang al mee rondloopt, zonder dat ze dit weet. Gevoelens van eenzaamheid ploppen iedere keer weer op. Isa is 59 en de zoveelste relatie is misgegaan. Ze voelt zich schuldig; wat is de reden dat relaties zo moeizaam gaan in haar leven? Ze geeft aan dat ...Read more Het bericht Vind je verloren tweelinghelft verscheen eerst op Blogzinnig.
 • Wat is de relatie tussen hoog sensitiviteit en je geboorte?
  Wat heeft hoog sensitiviteit met je geboorte te maken vraag je je misschien af. Veel van ons gedrag en onze gevoelens die we als volwassenen hebben, vallen te herleiden uit de manier waarop ons leven bij de conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder was en hoe we geboren zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont ook ...Read more Het bericht Wat is de relatie tussen hoog sensitiviteit en je geboorte? verscheen…
 • Verloren tweelinghelft
  Het verrast me elke keer weer wat een verstrekkende gevolgen het kan hebben wanneer je verlaten bent door je tweelinghelft. Moeilijk contact maken en angst voor nabijheid zijn veel gehoorde problemen. Terwijl er ook een intens verlangen is naar verbinding. Het begint vaak met een grote, allesbepalende verliefdheid. Na verloop van tijd maakt dit plaats ...Read more Het bericht Verloren tweelinghelft verscheen eerst op Blogzinnig.
 • De invloed van de couveuse op zijn leven
  Richard komt deze week in mijn praktijk. Hij draagt een grote bril met dikke glazen. Zo ervaart hij het leven ook. Hij kijkt naar het leven alsof er een glazen plaat voor zit. Hij lijkt er geen deel van uit te maken. Hoog gevoeligRichard is zoals hij het zelf noemt hoog gevoelig. Dit uit zich ...Read more Het bericht De invloed van de couveuse op zijn leven verscheen eerst op…
 • Alleen geboren tweeling
  Veel mensen reageren stomverbaasd dat het verlies van een broertje of zusje in het begin van de zwangerschap levenslang effect op je kan hebben. Toch kom ik het met grote regelmaat tegen in mijn praktijk. Voor iedereen die een broer of zus is verloren in de baarmoeder is het effect hiervan heel verschillend. Geen mens ...Read more Het bericht Alleen geboren tweeling verscheen eerst op Blogzinnig.
 • Nieuwetijdskinderen bekijken de wereld vanuit hun hart
  Ze zit tegenover me in de praktijk. Haar ouders gaan scheiden. Ze wil niet kiezen en geen nare dingen horen over haar vader of moeder. Ze weet al heel lang dat het niet goed gaat. Haar ouders doen of er niets aan de hand is. Lotte is 10 en weet wanneer er iets gezegd wordt ...Read more Het bericht Nieuwetijdskinderen bekijken de wereld vanuit hun hart verscheen eerst op Blogzinnig.
 • De geboorte van mijn zoon – Allesomvattende liefde
  31 Jaar geleden werd hij geboren, op een stralende dag ’s morgens iets voor negenen. Het veranderde mijn leven volledig. Het was 4 oktober, dierendag. Hoe kon het ook anders, met mijn grote liefde voor de dieren, de enorme steun die ik van hen heb gekregen in mijn leven. We zijn onlosmakelijk verbonden. Een streep ...Read more Het bericht De geboorte van mijn zoon – Allesomvattende liefde verscheen eerst op…
 • Ik ben weggedaan
  Ik kijk deze week naar een aflevering van De Wereld Draait Door en zie een vrouw die samen met haar advocaat naar de rechter stapt. Trudy Scheele Gertsen vertelt dat het mensonterend is wat er met haar en haar zoon is gebeurd. Ze wil geen schadevergoeding, maar erkenning voor het leed dat haar is aangedaan. ...Read more Het bericht Ik ben weggedaan verscheen eerst op Blogzinnig.
 • Ben jij een kutkind of een keizerkind?
  Tijdens een geboortedag die ik heb georganiseerd voor ouders en kinderen hoor ik in de pauze twee meisjes met elkaar praten. De één vraagt aan de ander: “Ben jij een kutkind of een keizerin?” Inwendig gier ik het uit, maar ik laat niets merken. We hebben net in een kring besproken hoe de geboorte van ...Read more Het bericht Ben jij een kutkind of een keizerkind? verscheen eerst op Blogzinnig.

Lees hier al mijn blogs op Blogzinnig.